Sådan får du tilskud til din varmepumpe

Som noget nyt kan du nu ansøge om et såkaldt energitilskud, når du udskifter dit gamle olie-, gas- eller pillefyr med en mere energivenlig varmeløsning, som eksempelvis jordvarmeanlæg eller luft til vand varmepumpe. Vi hos VP Nord sørger for at stå til rådighed, når du har brug for rådgivning omkring energitilskuddet til din nye varmepumpe. Det kræver nemlig, at du selv ansøger. Vi servicerer fra Skagen til Aarhus og kan hjælpe dig, hvis du bor i Midt- eller Nordjylland. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os i tilfælde af spørgsmål.

 

Baggrund for energitilskuddet

Årsagen til at du nu kan ansøge om et energitilskud til varmepumper er, at man forsøger at udbrede de mere energi- og klimavenlige varmeløsninger i Danmark. Konventionelle varmekilder som eksempelvis olie- og gasfyr er langt fra lige så bæredygtige, som de forskellige varmepumper. Derfor er det nu muligt for dig at ansøge om et tilskud, når du vælger at få installeret enten luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Begge disse varmeløsninger sørger for at udnytte energien i luften og jorden udenfor for derefter at omdanne det til varme indenfor i dit hus. På den måde kan du opvarme din bolig uden at gå på kompromis med klimaets behov. Alt efter størrelsen på din bolig eller det areal, der skal opvarmes, kan du få mellem 22.000 og 37.000 kr. i tilskud.

 

Sådan søger du:

Du skal selv sørge for at ansøge om tilskud til varmepumpen. Dette kan du gøre, hvis din bolig er registreret i Bygning- og Boligregistret og godkendt som en helårsbolig. Pengene i puljen for energitilskud fordeles efter først til mølle-princippet. Det betyder, at du selv skal være hurtig, hvis du vil være sikker på at modtage tilskuddet. Du søger gennem www.sparenergi.dk, hvor du også kan få et overslag på det beløb, du kan modtage. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at tilskuddet kun gælder til luft til vand varmepumper eller jordvarmeanlæg med en minimum energiklasse A++.

 

VP Nord rådgiver om energitilskud

Hvis du har spørgsmål angående tilskud til varmepumper, sørger vi hos VP Nord for at stå til rådighed, så du kan ansøge på den korrekte måde. Du er derudover altid velkommen til at kontakte os, hvis du har øvrige spørgsmål angående forskellige typer varmepumper. Vi er eksperter inden for både luft til luft og luft til vand varmepumper samt jordvarmeanlæg og vil altid gerne hjælpe dig med at finde frem til den rette løsning for dig.